Akar Holmgren
Vice ordförande  i ARV 

Hästtokig har jag varit så länge jag kan minnas, många mil kunde jag som liten cykla för att titta på en arbetshäst bakom en taggtråd i en sommarhage. Som så många andra är jag uppvuxen och uppfostrad på ridskola, skötte ridskolehäst och privathäst, och var som lite äldre även medryttare.

Inte förrän i trettioårsåldern blev det möjligt att ha en egen häst och jag köpte en tvåårig arabhingst, som har lärt mig allt jag kan om livet. Han är i dag en 25 årig valack och i flocken på min lilla gård tar han hand om fyra ston; två shetlandsponnys, en american quarter och en arab.

Akademisk ridkonst kom jag in på 2014 tack vare att quarterstoet flyttade in i familjen. Hon var i väldigt dåligt skick fysiskt, och därmed också mentalt. Jag hade redan ganska många verktyg, men såg ökade möjligheter till rehabilitering genom att försöka skola både mig och henne akademiskt, en alltjämt pågående process.

Det som gör att jag trivs i ARV är främst prestigelösheten, alla är välkomna utan att behöva prestera eller visa upp sig. Föreningens tydliga profil med etiska riktlinjer och hästens rättigheter i focus passar mitt eget synsätt väl. Jag tackar för förtroendet och hoppas att jag kan bidra till arbetet med den erfarenhet jag har från andra styrelseuppdrag.

Akar med sin unghäst Berlinda ox
Akar med sin unghäst Berlinda ox