Ett Nytt ÅR

Fia och Åskan bjuder upp till dans :) Fia och Åskan bjuder upp till dans :)

Hej Alla ARV:are!

Hoppas det är väl med er och era hästar!!
Vi är nu sedan snart en månad inne på ett nytt år! Det händer fortfarande att jag skriver 2011 när det ska till att dateras på något viktigt papper,(hejja tipex!) det nya året har liksom inte riktigt satt sig än.
Men det kommer nog! Nu sitter jag hemma på kammarn och bloggar. Hua, alldeles för länge sen jag bidrog till skrivandet här. men det ska det minsan bli ändring på!
Jag tar det som etn årsmålsättning att bli mer aktiv här på bloggen :D

Hittills har vi styrelsen turats om att bloggat, vilket vi självfallet skall fortsätta med!
Men finns det någon av Er Medlemmar som skulle vilja dela med sig av era tankar och/eller erfarenheter kring ämnet hästen ( & människan) och träning så är ni innerligt varmt välkomna att bidra till denna blogg.
Man kan då höra av sig till Angelica! :)

DEN STORA NYHETEN!
Fram med almenackorna och boka in för nu kommer jag med glada nyheter! (ev boka av om ni redan planerat annat ;)

Föreningens första större aktivitet detta året blir att vi åter välkomnar er till ännu en kurs för Ewa- Kristina Petterson, datum 24-25 mars!!
Plats blir som sist, Björkbackegård, Baggböle (Njurunda, Sundsvall)
Förra kursen blev mycket uppskattad och vi är väldigt glada att Ewa kommer till oss igen
Snart finner inbjudan till kursen som kommer läggas ut här på hemsidan.
Där finner du all informationen du behöver för att anmäla sig!
Så håll utkik på hemsidan och för er medlemmar som vi har mailadresser till kommer en inbjudan droppa ner i inboxen inom den närmsta tiden!
KÄNN ER VARMT VÄLKOMNA!!
Jag är jättejättepepp och kryssar dagar i kalendern och håller noga koll på nedräkningen inför kursen.

Här kan ni nyfikna läsa mer om Ewa-Kristina: www.classicalstyle.se
Kim Andersson, ARV medlem och kurs deltagare bloggade detta från förra kursen! Tack Kim och väl skrivet!!

DAG 1: http://rastlostland.blogg.se/2011/november/kraftskapande-ridkonst-med-eva-kristina-pette.html
DAG 2: http://rastlostland.blogg.se/2011/november/kraftskapande-ridkonst-med-ewa-kristina-pette.html

TRÄNING:

Vad gäller träningen för mig och käre kompanjon Åskan så är vi inne och trampar på nya stigar!
Galoppen är vårt primära mål att utveckla just nu. Vi jobbar både med skolgalopp och i att försöka hitta en bra "arbetsgalopp". Det blir några språng här och några språng där. Vi tar lite i taget.

Fick en fantastik start på detta året med ett superpass på ridbanan strax efter nyår!
Denna formtopp råkade infalla mycket väl ut för just denna dagen hade vi fotograf Sofie Munktell med oss som tog fina bilder!
Åskan var som en dröm, och vi dansade över banan kommunicerandes med endast tanken kändes det som.
Som sista övning gjorde jag en serie samling längs ena långsidan. Några steg skolskritt anslag till skolgalopp, skolskritt - och plötsligt händer det!
Känslan, ordet, doften, bilden dyker upp innanför mina ögon. Levad! Det kändes som tiden stod still men plötsligt känner jag hur Åskan med största koncentration niger och med all samlad kraft, för ett kort ögonblick lättar med sina framben från backen Känslan var otrolig!! Jag översköljdes av nåt jag nästan inte kan föklara, stolthet, glädje, adrenalin, en enorm kärlek och tacksamhet gentemot min häst! Det var så häftigt, magiskt!
Ett litet smakprov på vad inom sin tid komma skall. Vem vet när det sker igen.. Jag har iaf fått dofta på levaden tillsammans med min häst, det var fantatiskt!
Tack älskade Åskan! Min frände i själ och hjärta <3

Med det så avrundar jag så smått här!
Ha det så gott kära vänner sköt om er! Hoppas vi chans att ses!
Återigen, väl mött till kurs 24-25 mars!

Med vänliga hälsningar // Sofia Eriksson

Etiketter: träning